Sju dagar har gått sen starten på seglarskolan. Alltså är det dags igen. Dags för barnen att lära sig mer om segling och dags för mig att få ännu mer energi. Eftersom man alltid får energi bara av att vara nära vattnet och seglingen.

Min älskade mormor skjutsade mig till Hampetorp, eftersom, ja ni vet, jag har ingen bil än. Strunt samma, vi plockade i alla fall upp min kompis Kajsa på vägen, som också är en av tränarna. Hon hade köpt Ica kakor, så jag var nöjd. Väl framme så skulle vi värma Kajsas soppa i en kastrull, på något vänster slutade det med att vi satt hemma hos hamnkaptenen och åt korv istället, vilken ängel.

Väderprognosen berättade att det skulle blåsa ganska mycket och det gjorde det också. I alla fall när vi kom ner till Hampetorp. Men när vi riggat klart alla båtar och bestämt oss för att inte ha några optimister ute för att det blåste för mycket, så mojnade det. Eftersom jag hade skadat knät och ville spara mig till JSM så åkte jag följebåt idag. Så först bogserade vi ut 606:orna, som inte ens kom upp till banan jag hade lagt, vinden avtog mer och mer hela tiden. Den enda båt som kom upp till banan var Wetan, som också var den enda som hade lite fart. Jag tror ändå att barnen hade det roligt, men på slutet när jag skulle bogsera in båtarna så passade jag på att ta med mig barnen i motorbåten en sväng (inte alls för att dom skulle dra upp bojarna från banan, nejnej)

Seglingen avslutades med korv och bullar. Fast kvällen var inte alls slut för mig. Jag packade min båt och sedan körde vi den till Örebro där vi lastade Ellas båt. Imorrn åker vi till Uppsala och där ska vi segla JSM. Vi ska sova i en lägenhet där borta och cykla till hamnen. Problemet var bara att min cykel var inlåst i stan, vilket jag helt hade glömt och den skulle också lastas igår. Menmen, det löser vi idag istället.


Hoppas att alla får en bra dag!

Jenny