Nu är JSM slut för i år och det lämnar efter sig många minnen. Förra året arrangerades det i Västerås och vi cyklade runt överallt, fick punka på hälften av cyklarna, blev inlåsta i lägenheten och upptäckte Västerås helt enkelt. I år var det Uppsalas tur att få massa seglare cyklandes runt i stan, leta efter engångsgrillar och Ica basic kakor.

Förra onsdagen lämnade vi Örebro, med två cyklar på biltaket och två lasrar på en båtkärra efter bilen och bilen full med packning. Vi skulle absolut inte kunna få in en enda väska till.

När vi kom fram, packade vi av båtarna och åkte till lägenheten som vi skulle bo i. Vår tanke var att vi skulle cykla fram och tillbaka varje dag, så när bilen inte var framme efter 10 minuter och vi passerat massor av uppförsbackar så började vi få lite smått panik.Väl framme vid lägenheten packade vi ur alla grejer och skyndade oss till närmaste Ica, trots att handla var det sista vi gjorde innan vi lämnade Örebro. Men vi hade tydligen glömt bort att vi skulle ha lunch med oss. Jag måste säga att jag blev lite besviken, de hade inga Ica kakor.
Vi cyklade som sagt på morgonen, 8 kilometer med massor av uppförs- och nedförsbackar. Jag hade med mig min cykel som jag brukar ha i stan, sprayad i alla färger som finns och det gick tydligen inte att växla ned. Så jag fick cykla på högsta växeln, sånt som händer.

Det var lättvind första träningsdagen och vi fick träna på starter och framförallt, komma iväg i starten. Träningen gick bra, jag var på rätt kant, jag hittade byarna och fick fart i båten, så jag fick bra självförtroende efter första dagen. På kvällen upptäckte vi Uppsala på cykeln med några från träningen, vi letade efter ett ställe med fin utsikt men det slutade med att vi satte oss på ett stängt fik, med utsikt på en slottsvägg.

Dagen efter var det även den här dagen lättvind, jag hade en bra känsla i kroppen och med tanke på att mitt knä inte var på topp så valde jag att avstå seglingen. Istället satt jag i en coachbåt hela dagen, det var inte helt fel. Jag åt hela tiden och fick massor av bra tips. På kvällen spelade vi lite kort men märkte att vi var trötta och gick och la oss istället.
Dagen efter var det första dagen på själva JSM, alltså första tävlingsdagen. Vindprognoserna sa att det skulle vara kring 1 m/s hela dagen och det var ungefär så, kanske till och med lite mindre. Vi blev bogserade ut till banområdet, apan hissades upp och vi fick ligga och vänta på vind. När apan är uppe så är det faktiskt ganska mysigt ändå, alla pratar med alla och man äter mängder av mat. När vi låg där och väntade så avtog vinden ännu mer och vi fick åka in till land istället. Det gjorde inte så mycket, vi bestämde oss för att ta följebåtar ut och bada, försöka åka centerbord (vilket inte alls gick bra) och åka efter ribben med surfingbräda. Jag lovar, vi hade riktigt kul.

På kvällen åt vi på Olearys och lyckades övertala de som jobbade där att byta kanal på TV:n till Americas cup, trots att de bakom oss verkade vara fotbollsnördar. Sen köpte vi en engångsgrill, massor av marshmallows, choklad och mariekex, gick till stadsparken ochgjorde S´mores.

Jag behöver inte skriva något om söndagen eftersom jag inte seglade bra. Det var mycket vind och mina starter var hemska. Jag seglade egentligen inte bra någon av dagarna förutom den sista, så det är väl den dagen jag får komma ihåg. På måndagen stod det 0 m/s på vindprognosen, vilket betydde apan uppe även den  här dagen. De släppte ut oss på sjön vid 15.00 och vinden ökade mycket, till nästan hårdvind och vi kom in vid halv 8, det var en väldigt seg dag.

Sista dagen, hårdvind även idag. Den här dagen gick det riktigt bra, jag var på rätt ställen och på rätt skift. I ett av racen rundade jag som 8a totalt och 1a bland tjejerna vid första kryssrundningen, när jag sedan kom ner på slutet av länsen så råkade jag välta, enda gången jag välte under hela JSM ska såklart vara när det går bra. Menmen, sånt som händer ibland.

Lika slitna som mina händer var efter den veckan var också min kropp och jag kan lova dig att det tog några dagar med rejäla sovmornar innan jag va riktigt normal igen. Jag vill tacka alla fina vänner, gamla och nya för den här tävlingen. Mina rumskompisar som gjorde den här veckan väldigt bra, speciellt Gustav som fick hålla koll på alla grejer som vi tjejer tappade bort hela tiden. + våra föräldrar som skjutsat överallt, åkt upp och ner med följebåtar, kommit med grejer vi glömt och bara fixat, änglar allihopa <3 <3

Efter 6 dagar på sjön kanske man kan tycka att det räcker för nån dag, men det var sista onsdagsseglingen i hamnen så den var ett måste att vara med på. Jag, pappa, Kajsa och Nathalie seglade vår Albin Nova. Eller okej, jag blev tvingad att segla Nova egentligen ville jag segla laser men eftersom jag inte seglat vår kölbåt i år så kanske det var dags. Vi fick fart i båten och lyckades hålla alla båtar bakom oss, trots att vi inte drog upp spinnakern. Så jag var ganska glad att pappa tvingade mig att följa med honom.

Nu laddar jag upp inför Gotland runt och hoppas på bra vindar. Aldrig seglat båten vi ska segla eller seglat med besättningen som ska vara med, men det kommer säkert ordna sig. Och jag tror att det kommer vara en upplevelse som man inte vill missa.

Glad midsommar allihopa önskar glassclownen.