Om jag ska sammanfatta den här helgen med bara ord, så skulle det vara:

Gemenskap, fint väder, lite vind, rullgippar, rullslag, lärorikt och alla hjälper alla.

 Jag tror att man med dessa ord kan förstå att jag har haft en väldigt bra helg. Det har varit Regionläger i hemmahamnen med lasrarna och jag är gladare än någonsin, trots att det är mycket i skolan. På regionlägret bjöds det på riktigt bra väder och alla var glada fastän det inte var mycket vind.
Tränaren som vi hade var väldigt bra och han fokuserade bara på teknik. Med tanke på att det är det jag behöver träna på och att det inte var så mycket vind så var det perfekt. Det var skönt att bli tränad av en tränare som fortfarande är aktiv och som seglar laser. Han förklarade på ett sätt så att alla förstod och han anpassade träningen riktigt bra efter våra förmågor.

Ett av mina mål denna säsong har varit att få till mina rullslag och rullgippar. Största fokuset har därför varit på gippar och slag så här långt in på sommaren. Denna helg var extra skön för mig eftersom jag fick träna på exakt det jag behövde. Ingen bana utan bara köra upp mot vinden och träna slag, slå så fort vi var klara med förra slaget, slå igen efter det slaget. När vi sedan länsade så gippade vi så fort vi kom ut ur förra gippen. Detta höll vi på med i flera timmar, precis det jag behövde!

 

 Nu med lite mer solbränt ansikte, träningsvärk i kroppen, blåmärken överallt och lite gladare, sitter jag nu i skolan och pluggar till nationella prov som jag har på onsdag. Det borde jag egentligen gjort hela helgen, men segling är ju faktiskt lite roligare.

 

Hoppas att er helg har varit lika bra som min!

Jenny